Hapni një llogari bankare

Hapja e një llogarie bankare ndërkombëtare në Turqi 2022

Sipas rregullave të Bankës Qendrore të Turqisë, bankat “İş”, “Ziraat” dhe “Vakif” lejohen të hapin llogari për të huajt në këtë vend, por kërkohet prania e një personi për të hapur një ndërkombëtar.

Hapja e një llogarie në Bankën “Ziraat” të Turqisë

Hapja e një llogarie në bankën turke Ziraat zakonisht zgjat më pak se një ditë. Dhe kjo bankë në përgjithësi është një opsion shumë i mirë për depozitimin dhe kryerjen e aktiviteteve bankare.

Gjithashtu, shërbimet bankare elektronike si mobile banking dhe internet banking të ofruara nga kjo bankë janë shumë cilësore dhe të fuqishme. Për transfertat financiare ndërbankare, është e mundur të përdoren remitancat EFT përmes Internet banking.

Nëpërmjet Internet Banking, ju mund të menaxhoni llogarinë tuaj, cilësimet e kartës, duke përfshirë ndryshimin e fjalëkalimeve dhe aktivizimin e blerjeve online.

Lehtësitë si hapja e depozitave afatgjata dhe afatshkurtra dhe pagesa e faturave të ujit dhe energjisë elektrike dhe kryerja e transfertave bankare janë ndër mundësitë e aplikacionit mobile banking. Blerja dhe shitja e dollarëve dhe monedhave të tjera me kursin ditore dhe si një zyrë këmbimi është një nga veçoritë praktike të këtij programi.

Duhet të theksohet se për arsye sigurie, mundësia e aksesit në bankën e internetit ose aplikacionin e bankingut celular nga jashtë Turqisë është e bllokuar si parazgjedhje dhe nëse keni nevojë për një akses të tillë nga jashtë, duhet ta kërkoni këtë aktivizim nga zyra e ndihmës së degës gjatë hapjes llogari.

Interesi vjetor i depozitave bankare në vitin 2022 do të jetë 15% për depozitat në lira dhe 1% për dollarë. Rreth gjysmë për qind në vit është caktuar edhe për depozitat në euro.

Duke hapur një llogari bankare në Turqi, ju do të merrni një Visa ose MasterCard ndërkombëtare që mund të përdoret në të gjithë botën.

Hapja e një llogarie është plotësisht pa pagesë dhe ju mund të hapni një llogari në bankat turke edhe pa qenë e nevojshme të depozitoni ndonjë shumë. Ju do të paguani tarifën e lëshimit të kartës vetëm nëse aplikoni për një Visa fizike ose MasterCard. .

Të gjitha llojet e llogarive në bankat turke kanë një numër ndërkombëtar IBAN, i cili bën të mundur marrjen e parave në çdo shumë dhe nga çdo vend.

Ziraat Bank ofron për klientët e saj karta debiti dhe krediti. Kartat e kreditit përdoren për rezervimin e biletave të avionit, hoteleve dhe blerjeve online në përgjithësi, ndërsa kartat e debitit përdoren për blerjet ditore.

Hapja e llogarive në dollarë dhe euro në Turqi

Llogaritë në dollarë dhe euro krijohen në të njëjtën kohë me hapjen e llogarisë së lirës. Por për secilën, lëshohet një numër llogarie dhe librezë e veçantë. Karta e lëshuar është e njëjta kartë dhe të gjitha llogaritë tuaja janë të lidhura me të.

Në prill 2020, Ziraat Bank shtoi shërbimet e Western Union në koleksionin e shërbimeve bankare në internet dhe tani e tutje, përdoruesit mund të dërgojnë dhe marrin para me ndihmën e infrastrukturës Western Union.

Llogari bankare e korporatës në Turqi

Në Turqi, përdorimi komercial i llogarive personale është i ndaluar jo vetëm për të huajt, por edhe për shtetasit turq. Pas regjistrimit të një kompanie në Turqi, ju mund të hapni llogarinë tuaj të kompanisë në bankat turke.

Llogaritë e korporatave nuk kanë kufirin e llogarive personale dhe qarkullimi i lartë i llogarive bëhet përmes llogarive të korporatave për të bërë biznes në mbarë botën. Pas hapjes së një llogarie, është e mundur të merrni para dhe dërgesa në çdo shumë nga Europa dhe vende të tjera të botës në përputhje me ligjet ndërkombëtare kundër pastrimit të parave.

Taksat dhe tarifat për llogaritë bankare në Turqi

Sipas ligjeve bankare në Turqi, asnjë taksë nuk grumbullohet për fondet e mbetura në llogari dhe nuk ngarkohet asnjë tarifë për mirëmbajtjen e llogarive, si dhe blerjet online dhe personalisht. Por transaksionet bankare kanë një tarifë në bazë të shumës së transferuar.

Nëse depozitoni një shumë në llogarinë tuaj dhe merrni interesin vjetor të depozitës, 15% e shumës totale të interesit që merrni do të zbritet si tatim mbi të ardhurat.

Limitet e tërheqjes-depozitave të llogarisë bankare në Turqi

Ka kufizime për kryerjen e shumave të transaksioneve bankare përmes llogarive bankare në Turqi, në varësi të mënyrës së kryerjes së një transaksioni të tillë. Kufiri i depozitave në llogaritë e Ziraat Bank përmes dërgesave EFT është i pakufizuar.

Kufiri i depozitave përmes SWIFT dhe WESTERN UNION në llogaritë e Ziraat Bank është i pakufizuar, por për shumat mbi 100,000 dollarë, vërtetimi i burimit të parave dhe arsyeja e depozitimit duhet të sigurohet në bankë.

Transfertat e parave nga brenda degëve të bankës janë të pakufizuara, por përmes dërgesave EFT mund të tërhiqni deri në 100,000 lira në ditë. Nëse dëshironi të transferoni më shumë se kjo shumë përmes EFT-së, duhet të informoni degën tuaj në mënyrë që të mund të rrisin përkohësisht kufirin e tërheqjes në shumën e kërkesës tuaj.

Për të marrë para përmes ATM-ve në Turqi, mund të tërhiqni 5000 lira çdo 24 orë pa komision, më shumë se kjo përfshin komisionin. Jashtë Turqisë, mund të tërhiqni deri në 5000 dollarë në ditë nga ATM-të që pranojnë Visa dhe MasterCard.

Për arsye sigurie, kufiri i blerjeve online me kartën e kreditit të Zaraat Bank si parazgjedhje është 5000 lira çdo 24 orë, ose ekuivalenti i kësaj shume për çdo monedhë, të cilën mund ta aplikoni për rritjen e këtij limiti në degën e bankës tuaj.

NËSE NUK MUND TË GJENI PËRGJIGJE TUAJ NË KËTË DOSJE, JU LUTEMKLIKO KËTUPER NA KONTAKTONI PER ME SHUME INFORMACION.